Vitale

Každý z lidí potřebuje být finančně zabezpečený. Kdo se tím totiž pochlubit nemůže, tomu není ani trochu co závidět, ten je v hodně složitém postavení.

Náhradní díly na trampolíny musí být součástí dobrého renomé výrobce i prodejce

Jak poznat kvalitní výrobek, abychom se nespálili ještě předtím, než zaplatíme v e-shopu, nebo v kamenné prodejně? Není skákadlo, jako skákadlo, skutečně kvalitní trampolína musí mít patřičné parametry a mohli bychom si o těch nejdůležitějších něco povědět.
děti za sítí.jpg

Podezřele nízká nosnost

Trampolína o průměrech 366 nebo 305 cm by měla být certifikována na nosnost 180 kg. Vyhýbejte se tedy podezřele levným výrobkům o nosnosti do 120 kg, které se prodávají většinou v supermarketech. Podezřele nízká únosnost svědčí o úsporách na materiálu za každou cenu s cílem nabídnout konkurenční výrobek s minimálními výrobními náklady. Svět je zkrátka takový a někteří výrobci skutečně nenabízí kvalitu na prvním místě. Časté neblahé zkušenosti se objevují u některých polských výrobků. Trubky mají tloušťku stěny pouze 1,2 mm, průměr trubky není 38 mm, ale menší.

Počet pružin

Trampolína o průměru 305 cm (nejčastěji prodávaný typ) by měla mít 64 pružin z materiálu žárově pozinkovaného. Pozor na výrobky s menším počtem, řada z nich má k dispozici pouze kolem 50 kusů. Takové trampolíny nemohou ani dosahovat nosnosti 180 kg a menší počet než 62 kusů může vést k poškození celé nosné konstrukce.

Kryty pružin

Ty musí být součástí každého výrobku, jednak chrání samotné pružiny, a pak také osoby na dopadové ploše před zraněním. Zásadní je šířka krytu, který musí přesahovat ocelové pružiny alespoň o 8 cm.
trampolina gear max.jpg

Švy po obvodu dopadové plochy

Našitá poutka s kovovými očky pro uchycení pružin po obvodu dopadové plochy musí být zabezpečena podpůrnými švy. Těch by mělo být v ideálním případě 8. Bohužel velké množství výrobců toto podceňuje a švů po obvodu dopadových ploch je pouze 5 nebo 6. Při skákání pak u malého počtu švů dochází k odtrhávání poutek a ke zkracování životnosti výrobku.

Náhradní díly

Náhradní díly na trampolíny nejsou vždy standardním pravidlem všech producentů, vždy si raději ověřte předem, zda ten vámi vyhlédnutý model má možnost dokoupení částí, které se mohou poškodit, přece jen jde o velmi namáhané nářadí. Kryty, plachty, očka, pružiny, trubky, sítě, schůdky, vrchní a spodní tyče, odrazové plochy, to vše musí být součástí příslušenství a náhradních dílů.

Náhradní díly na trampolíny musí být součástí dobrého renomé výrobce i prodejce
Přesunout se na začátek