Vitale

Každý z lidí potřebuje být finančně zabezpečený. Kdo se tím totiž pochlubit nemůže, tomu není ani trochu co závidět, ten je v hodně složitém postavení.

Co je to americká nebankovní hypotéka

Mít vlastní bydlení je snem asi každého člověka. Ne každému se však může splnit. Přeci jen, ceny nemovitostí nejsou zrovna nejmenší, a mnozí by šetřili i více než deset let, než by se zmohli byť i jen na vlastní byt na malém městě.

Naštěstí zde existují pro tyto lidi hypotéky, tedy účelové půjčky určené ke koupi či rekonstrukci předem dané nemovitosti. Poskytují je jak bankovní tak nebankovní společnosti. Problémem však může být fakt, že jich je spoustu druhů a občas může být pro laika problém se v nich vyznat.

hypoteka1

Jedním z těch, který k nám přišel v poměrně nedávné době, je americká nebankovní hypotéka https://nebankovni-hypoteka-cz.cz/nebankovni-hypoteka/. I ona slouží k financování bydlení, avšak na rozdíl od těch, na které jsme byli doposud zvyklí, má hned několik zvláštností.

Tou první je fakt, že zde není potřeba ručitel. To je dobrá správa pro lidi, kteří nemají nikoho, koho by o tuto službu požádali, nebo zkrátka nikoho žádat nechtějí, neboť jej nechtějí zatahovat byť nepřímo do jakýchkoliv půjček.

Dále většina společností nepožaduje doklad o příjmu, což je také důvod, proč je poskytována pouze nebankovními společnostmi. Banky totiž již ze své podstaty musí v žádosti o hypotéku tento údaj vyžadovat. To jej však dělá dostupnějším pro širší škálu klientů.

hypoteka6

Samozřejmě to vše má i svou druhou stránku. Tou je fakt, že sice nepotřebujete ručitele ani doklad příjmu, ale zato ručíte onou nemovitostí. Ta je až do plného zaplacení celé částky, včetně všech poplatků a úroků, majetkem společnosti, která vám hypotéku poskytla. Do vašeho vlastnictví přejde plným splacením dluhu.

Je samozřejmé, že ji po tu dobu můžete normálně užívat. Avšak mějte na paměti, že doba splácení může být i více než deset let. Jste si skutečně jisti, že se během té doby nebudete chtít stěhovat, a to z žádného důvodu?

Nakonec záleží jen na vás, jaký typ si vyberete. Jen pečlivě čtěte podmínky a dobře se rozmýšlejte, komu se zavážete. Koneckonců jde o vaše peníze.

Co je to americká nebankovní hypotéka
Přesunout se na začátek